Kleine aanpassing, groot resultaat

Soms is het lastig om zelf uw tuin te onderhouden. Omdat u het te druk heeft, het overzicht mist of minder mobiel bent. Ik kan u dan helpen met tuinonderhoud en tuinstyling.

Eerste hulp bij verwilderde tuin

Uw tuin is verwilderd met onkruid, wild groeiende struiken en overhangende takken belemmeren uw tuinplezier. U weet nu niet zo goed waar te beginnen… Neem contact met mij op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Ik maak er in korte tijd weer een tuin van waarin u kunt genieten!

Tuinonderhoud te zwaar?

Is het tuinonderhoud u lichamelijk te zwaar geworden, dan verzorg ik graag voor u klussen als het onkruid wieden, snoeien,  blad opruimen, gras maaien of de heg snoeien. Als u dit gezellig vindt, kunnen we het onderhoud ook samen doen. Doet u wat u het makkelijkste afgaat en ik de rest! Tijdens een kennismakingsgesprek bij u thuis bespreken we uw wensen.

Minder mobiel

Als u gauw last van uw rug krijgt, met een rollator moet lopen of reuma heeft, wil dat nog niet zeggen dat u uw tuin wilt opgeven. U hoeft niet te verhuizen omdat het tuinieren minder makkelijker gaat dan voorheen. Uw tuin kan bijvoorbeeld aangepast worden met een breder pad, een groter terras of verhoogde tuinbakken. Graag kijk ik voor u welke mogelijkheden uw tuin biedt.

Huis te koop? Tuin op orde!

Komt uw huis te koop, een nette, opgeruimde tuin is dan belangrijk. Maar heeft u wel andere dingen aan uw hoofd dan de tuin op orde brengen? Ik breng graag de tuin voor u op orde en vul, als u dit op prijs stelt, de lege potten met mooie beplanting. Zo is uw tuin een goed visitekaartje voor uw huis. Afhankelijk van wat er nodig is, maak ik aan de hand van een kennismakingsgesprek bij u thuis een prijsopgaaf. Zo weet u vooraf wat de kosten zijn.

Als u alleen even wat advies nodig heeft

 • Heeft u voor het eerst een tuin en zou u het fijn vinden om enig advies te krijgen over het onderhoud en wat, wanneer en hoe gedaan moet worden?
 • Geniet u van uw tuin, maar valt het onderhoud u zwaar en weet u niet hoe dit aan te passen?

Ik maak graag een afspraak om uw wensen door te nemen. Aan de hand hiervan kan ik vaststellen wat nodig is en u zo verder helpen. Advies en de hiervoor genoemde activiteiten zijn op basis van uw wensen en mijn geschatte uren.

Uitgebloeid gipskruid in een vaasje
Plantenbak met fuchsia en lobelia
Mand met voorjaarsbloemen
Stenen plantenbak met kruiden
Tuinbloemen in een vaasje

TARIEVEN

*De kosten voor ontwerp en beplantingsplan zijn afhankelijk van het formaat en de ligging van uw tuin en uw wensen. Tuinadvies, styling en licht onderhoud is op basis van uw wensen en een schatting van de benodigde tijd. Mijn tarieven zijn inclusief 21% BTW. Vanaf 15 kilometer reken ik reiskosten à € 0,19 per kilometer.

  • Beplantingsplan

   Aan de hand van uw wensen stel ik een beplantingsplan op: een voorstel voor de groene inrichting van uw tuin.

  • Tuinontwerp

   Aan de hand van een schetsontwerp werk ik uw wensen en ideeën uit tot een definitief tuinontwerp.