Van wens naar ontwerp

Ik maak voor u een tuinontwerp dat precies past bij uw wensen en waar u jarenlang plezier van heeft.

Vrijblijvend gesprek

De eerste stap is een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u thuis. We bespreken op hoofdlijnen wat uw wensen en ideeën voor uw tuin zijn en licht ik mijn werkwijze toe.

Om een tuinontwerp voor u te kunnen maken, is deze informatie voor mij belangrijk:

 • Wat zijn uw wensen?
 • Wat zijn de belangrijkste tuinonderdelen?
 • Welke stijl spreekt u aan?
 • Welke functie krijgt de tuin?
 • Hoeveel tijd wilt u besteden aan tuinonderhoud?
 • En niet te vergeten: wat is uw budget?

Als u besluit met mij te gaan samenwerken, maak ik een offerte en stuur ik deze ter ondertekening naar u toe. Stemt u in met de offerte, dan maak ik met u een afspraak om bij u thuis uitgebreid al uw tuinwensen te bespreken. Ik maak ook foto’s van uw tuin en neem de maten op. Hierna start ik met het schetsontwerp.

Schetsontwerp

Een schetsontwerp is een los uitgewerkt ontwerp dat een beeld geeft van de mogelijkheden van uw tuin. U vindt hierin terug: uw wensen, de ligging van de tuin, de hoeveelheid licht, het uitzicht vanuit uw woonkamer, etcetera. Het huis staat maatvast op papier, de lijnen eromheen zijn schetsmatig en op schaal. Beeldbepalende elementen zoals een haag, een vijver of een boom zijn in dit schetsontwerp al als een vlak getekend maar nog niet voorzien van namen, hoogtes en soorten.

In deze fase is er ruimte voor aanpassing. Het schetsontwerp kom ik dan ook bij u thuis bespreken. Als dit ontwerp u aanspreekt, werk ik het verder uit.

Tuinontwerp

Het schetsontwerp plus andere aanvullende wensen en ideeën werk ik vervolgens verder uit tot een definitief tuinontwerp. Dit is een precieze tekening waarop de maten en de gekozen materialen zoals de bestrating staan. Als u dit wilt, kan ik tuinmeubelen, potten en verlichting meenemen in het ontwerp. Het definitieve tuinontwerp kom ik thuis bij u presenteren en toelichten.

Met dit tuinontwerp kunt u, of uw hovenier, de nieuwe tuin aanleggen. Ik kan hier namens u toezicht houden. Hiervoor reken ik dan mijn uurtarief.

Close up Astrantia en Campanula
Potten met primula en lobelia
Hortensia in de zomer
Tuin met tuinpaadje in de herfst
Tuin met akelei en beeld

TARIEVEN

Tot 50 m² ±€ 250,-
51-100 m² ±€ 450,-
>100 m² Prijs op aanvraag

*De kosten voor ontwerp en beplantingsplan zijn afhankelijk van het formaat en de ligging van uw tuin en uw wensen. Tuinadvies of styling is op basis van uw wensen en een schatting van de benodigde tijd. Mijn tarieven zijn inclusief 21% BTW. Vanaf 15 kilometer reken ik reiskosten à € 0,19 per kilometer.

  • Beplantingsplan

   Aan de hand van uw wensen stel ik een beplantingsplan op: een voorstel voor de groene inrichting van uw tuin.

  • Tuinadvies

   Soms is het lastig om keuzes te maken bij de inrichting van een tuin. Ik kan u dan helpen.